تفاوت dvr و nvr چیست

تفاوت dvr و nvr چیست؟ مهمترین تفاوت آنها در اتصال به سیستم آنالوگ و تحت شبکه است.

تفاوت dvr و nvr چیست؟ دستگاه NVR و DVR وظیفه یکسانی دارند و آن هم ضبط تصاویر دوربین‌ها در سیستم‌های مداربسته است. اما ویژگی‌های متفاوتی دارند. دستگاه DVR یاDigital Video Recorder در سیستم مداربسته آنالوگ و دستگاه NVR یاNetwork Video Recorder در سیستم مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای آشنایی با این دو دستگاه، مزایا و معایب آن‌ها و درک بهتر تفاوت DVR و NVR با این مقاله از فرادید همراه باشید.

تفاوت dvr و nvr چیست؟

مهم‌ترین تفاوتی که بین دستگاه ان وی آر و دی وی آر وجود دارد، نحوه پردازش داده‌های ویدئویی در آن‌ها است. دستگاه DVR وظیفه پردازش داده‌ها را بر عهده دارد، در حالی که در NVR داده‌ها در دوربین مداربسته رمزگذاری و پردازش می‌شود. کنترل و مدیریت داده‌ها به شیوه‌های مختلف موجب شده است که هر یک از دستگاه‌های ضبط کننده به انواع مختلف دوربین نیاز داشته باشند. دستگاه NVR از دوربین‌های تحت شبکه پشتیبانی می‌کند، اما دستگاه DVR نیازمند دوربین‌های آنالوگ و آنالوگ HD است. در ادامه به بررسی تفاوت‌های جزئی دستگاه NVR و DVR خواهیم پرداخت.

نحوه اتصال دوربین و کابل کشی

در بحث تفاوت dvr و nvr چیست باید بگوییم که دوربین‌های آنالوگ و آنالوگ اچ دی با استفاده از کابل کواکسیال با دستگاه DVR ارتباط برقرار می‌کنند. کابل کواکسیال می‌تواند سیگنال تصویری را منتقل کند. در مقابل، دوربین‌های مداربسته IP یا تحت شبکه از طریق کابل کشی اترنت یا شبکه به دستگاه NVR متصل شده و توسط آدرس IP توسط دستگاه شناسایی می‌شوند. البته دوربین‌های بی‌سیم نیازی به کابل‌ کشی‌های مختلف ندارند و با کمک اتصال WIFI می‌توانند به دستگاه ان وی آر وصل شوند.

 

تفاوت dvr و nvr چیست؟ یک تفاوت آنها در نحوه کابل کشی به سیستم مداربسته است.

 

میزان انعطاف پذیری

شرکت‌های نصب دوربین مداربسته تهران معمولا دستگاه NVR داهوا و سایر برندها را به عنوان دستگاه منعطف‌تر معرفی می‌کنند. میزان انعطاف پذیری در دستگاه‌های ان وی آر و دی وی آر را می‌توان به عنوان تفاوت دستگاه nvr و dvr در نظر گرفت. سیستم‌های مداربسته مبتنی بر DVR از جمله DVR داهوا از نظر نوع دوربین (تنها دوربین سیمی) و گزینه‌های نصب، انعطاف پذیری کمتری دارند. در حالی که سیستم‌های تحت شبکه می‌توانند به صورت ترکیبی از دوربین‌های بی‌سیم و سیمی استفاده کنند. البته قابلیت پشتیبانی از دوربین‌های IP در مدل‌های جدید دی وی آر به صورت محدود امکان‌پذیر شده است که ارتباط دوربین‌ها با دستگاه هم‌چنان از نوع سیمی خواهد بود.

نحوه پردازش تصاویر

در بررسی تفاوت nvr و dvr، نحوه پردازش تصاویر یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها است. در سیستم NVR پردازش تصاویر توسط دوربین‌ انجام می‌شود و دستگاه ضبط کننده تنها برای ذخیره و نمایش ویدئوها مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته برخی از پردازش‌ها در سمت ان وی آر نیز به انجام می‌رسد. اما در سیستم DVR چنین نیست و دستگاه ضبط کننده وظیفه پردازش را بر عهده دارد.

نوع ذخیره سازی

در جواب به سوال دستگاه NVR چیست و DVR چیست، معمولا پاسخ یکسانی بیان می‌کنیم و آن هم ذخیره سازی داده‌های ویدئویی است، اما نحوه ذخیره سازی این دو دستگاه با یکدیگر متفاوت می‌باشد. فرق dvr و nvr در نوع ذخیره سازی نیز قابل توجه است. دستگاه NVR قادر به ذخیره سازی روی هارد دیسک و شبکه بوده و می‌تواند بدون استفاده از تجهیزات جانبی ذخیره سازی مثل هارد پرتابل (eSATA) نیز داده‌ها را ذخیره کند. با توجه به این که هر دستگاه ضبط کننده از ظرفیت‌های متفاوتی از هارد پشتیبانی می‌کند، اما این ظرفیت در ان وی آر بیشتر از دی وی آر است. تعداد هارد نیز با توجه به تعداد کانال تعیین می‌شود که این مورد درباره هر دو دستگاه یکسان است.

 

تفاوت dvr و nvr چیست؟ یک تفاوت آنها در نوع ذخیره سازی داده ها است.

 

پهنای باند مصرفی

پهنای باند مصرفی در بحث تفاوت dvr و nvr چیست، به عنوان یک موضوع مهم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در سیستم تحت شبکه برای ذخیره داده‌ها نیازی به اینترنت وجود ندارد. در این سیستم‌ها تنها برای دسترسی از راه دور به اینترنت نیاز خواهید داشت. انتقال و جا به جایی اطلاعات در دوربین‌های تحت شبکه از طریق شبکه انجام می‌شود. در واقع، دستگاه NVR پهنای باند شبکه خانگی را مصرف نمی‌کند و از این رو خرید NVR به dvr مزیت دارد. اما دستگاه DVR برای دسترسی به اطلاعات از راه دور از پهنای باند شبکه خانگی استفاده می‌کند.

ظرفیت پشتیبانی

nvr می‌تواند داده‌ها را روی هارد دیسک داخلی، هارد پرتابل، شبکه و تجهیزات ذخیره ساز دیگر ذخیره کند و حداکثر ظرفیت پشتیبانی شده توسط آن به 10 تا 12 ترابایت می‌رسد. هر دستگاه NVR، تعداد هارد و ظرفیت معینی را پشتبانی می‌کند. در واقع، انواع NVRها که از بهترین آن‌ها می‌توان به nvr داهوا و هایک ویژن اشاره کرد، با توجه به تعداد کانال‌های ورودی، می‌توانند از تعداد هارد و ظرفیت‌های مختلفی پشتیبانی کنند که این امر در مورد دستگاه DVR نیز صدق می‌کند.

در مطلب تفاوت dvr و nvr چیست، باید بگوییم که دستگاه DVR از حداکثر ظرفیت 6 ترابایت برای ذخیره سازی داده‌های ویدئویی استفاده می‌کند و معمولا ذخیره سازی داده‌ها را روی هارد دیسک داخلی انجام می‌دهد. همان طور که گفته شد، تعداد کانال‌های ورودی، تعیین کننده تعداد هارد پشتیبانی شده هستند.

کیفیت و رزولوشن تصویر

امواج آنالوگ در سیستم DVR موجب کاهش کیفیت تصاویر نسبت به سیستم NVR می‌شوند. اگرچه وضوح و رزولوشن تصاویر در دوربین‌های آنالوگ HD پیشرفت کرده‌ است، اما با این حال دوربین‌های آنالوگ نمی‌توانند از نظر کیفیت تصویر با دوربین‌های IP رقابت کنند. پس در پاسخ به سوال تفاوت dvr و nvr چیست، کیفیت تصویر به عنوان یکی از تفاوت‌های مهم بیان می‌شود.

 

تفاوت dvr و nvr چیست؟ یک تفاوت آنها در کیفیت و رزولوشن تصاویر است.

 

نرخ فریم

حداکثر تعداد فریم‌های ضبط شده در یک ثانیه از دوربین در دو دستگاه ان وی آر و دی وی آر متفاوت است. تعداد فریم در دستگاه NVR بالاتر بوده و دستگاه DVR نرخ فریم کمتری دارد. در دستگاه ان وی آر فریم ریت در 4K با 30 فریم در ثانیه در دسترس است اما در دستگاه دی وی آر فریم ریت در 4K محدود به 7 تا 15 فریم در ثانیه می‌شود.

انتقال صدا

تفاوت dvr و nvr چیست؟ در سیستم‌های تحت شبکه قابلیت انتقال سیگنال‌های صوتی و تصویری توسط کابل شبکه وجود دارد. در حالی که کابل‌های کواکسیال در سیستم‌های مبتنی بر DVR قادر به انتقال سیگنال‌های صوتی نیستند. البته با معرفی فناوری DAC، امکان انتقال صدا در بستر کابل کواسیال تا حدودی فراهم شده است.

نحوه نصب

تفاوت DVR و NVR در نحوه نصب و راه‌اندازی نیز بسیار مهم است. سیستم‌های مبتنی بر DVR که سیستم‌های آنالوگ هستند، در بستر کابل کواکسیال راه‌اندازی می‌شوند که دارای محدودیت‌های مخصوص خود بوده و در برخی مواقع، مشکلاتی در پی خواهد داشت. کابل کواکسیال قادر به پشتیبانی از انتقال صدا نبوده و برای این منظور بایستی از کابل‌های مخصوص مجهز به اتصال RCA استفاده کرد. در مقابل، دستگاه NVR با استفاده از کابل اترنت را‌ه‌اندازی می‌شود و صدا و تصویر را انتقال می‌دهد. این کابل‌ها نسبت به کابل‌های کواکسیال قیمت پایین‌تری دارند و مقرون به صرفه‌تر هستند. جالب است بدانید که کابل‌های اترنت، نرم و نازک بوده و همین موضوع نیز موجب نصب آسان آن‌ها می‌شود. بنابراین، در تفاوت dvr و nvr چیست، می‌توان کابل‌های اترنت را به عنوان کابل‌های منعطف‌تر با کارایی بالاتر معرفی کرد.

لازم به ذکر است دیدن آموزش تنظیمات nvr هم بعد از نصب ضروری است.

تفاوت dvr و nvr و xvr

دستگاه NVR تنها قادر به پشتیبانی از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه یا IP است، اما دستگاه DVR دارای قدرت پشتیبانی از فرمت‌های ویدئویی CVBS، TVI و CVI می‌باشد. البته برخی از مدل‌های DVR از همه فرمت‌های ویدئویی به جز IP پشتیبانی می‌کنند.

دستگاه XVR نیز که به عنوان مدل پیشرفته و ارتقاء یافته دستگاه‌های DVR شناخته می‌شود، علاوه بر فرمت‌های ویدئویی CVBS، TVI، CVI و AHD، از فرمت IP نیز پشتیبانی می‌کند، به همین دلیل به عنوان دستگاه‌ پنج‌گانه شناخته می‌شود. امروزه دستگاه XVR به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و سازگاری با انواع مختلف سیستم مداربسته، بیشتر از دستگاه DVR مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

علاوه بر اینکه باید بدانید تفاوت dvr و nvr چیست، باید گفت xvr ترکیبی از دو دستگاه فوق است.

 

تفاوت ظاهری dvr و nvr و xvr

دستگاه DVR دارای پورت‌های ورودی برای اتصال دوربین مداربسته AHD یا آنالوگ بوده و به تعداد کانال خود به پورت BNC مجهز شده است. این دستگاه‌ها دارای پورت‌های خروجی AV، HDMI و VGA، یک پورت شبکه برای اتصال به مودم و ورودی و خروجی میکروفون بوده و بعضی از آن‌ها از خروجی آلارم بهره می‌برند. البته ممکن است که ورودی و خروجی دستگاه DVR، NVR و XVR با توجه به مدل دستگاه متفاوت باشد. دستگاه‌های XVR نیز به تعداد کانال دارای پورت BNC بوده و از پورت شبکه برای اتصال به مودم و دوربین تحت شبکه، خروجی AV، HDMI و VGA، ورودی و خروجی میکروفون و خروجی آلارم (بعضی از دستگاه‌ها) استفاده می‌کنند. دستگاه NVR نیز معمولا به یک پورت شبکه برای اتصال دوربین‌های تحت شبکه، خروجی HDMI و VGA، ورودی و خروجی میکروفون و خروجی آلارم (بعضی از دستگاه‌ها) مجهز شده‌ است. بعضی از ان وی آرها دارای 2 پورت شبکه هستند.

اما و سایر برندها، تنها از دوربین‌های سیمی یا با سیم پشتیبانی می‌کند. پروژه‌های بزرگ و حساس که تامین امنیت در آن‌ها مهم است و انعطاف‌پذیری بالایی نیاز می‌باشد، معمولا به سراغ نصب سیستم مداربسته تحت شبکه می‌روند. اتصال مستقیم هر دوربین به دستگاه DVR، زمانی که تعداد دوربین مداربسته زیاد باشد، مشکلاتی در پی خواهد داشت که ممکن است در پروژه‌های بزرگ، به شکل جدی‌تری خود را نشان دهد.

 بیشتر بخوانید: نصب nvr داهوا

تفاوت dvr و nvr در مزایا و معایب

هر دو دستگاه از نظر فنی و عملکرد دارای مزایا و معایبی هستند که باید در هنگام خرید و را‌ه‌اندازی سیستم مداربسته مورد توجه قرار بگیرند. کابل کشی دستگاه‌های DVR به عنوان یکی از مهم‌ترین معایب این دستگاه‌ها شناخته می‌شود. اتصال جداگانه هر دوربین به دستگاه به سیم‌ کشی‌های زیادی نیاز دارد که هزینه‌ها را افزایش می‌دهد و در مواقعی که تعداد دوربین مداربسته بالا باشد، موجب ایجاد مشکل و پیچیدگی می‌شود. اتصالات دستگاه DVR از فواصل دور، مشکلاتی در پی دارد که ممکن است سیگنال‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

خرید DVR کیفیت تصویری پایین‌تری در مقایسه با دستگاه NVR دارد و این امر را نیز می‌توان به عنوان از مهم‌ترین تفاوت DVR و NVR بیان کرد. دستگاه NVR نیز دارای معایبی بوده و از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اختلال در عملکرد با قطعی اینترنت و سازگاری پایین با انواع دوربین مداربسته IP اشاره نمود. اگر تجهیزات سیستم مداربسته به صورت پکیج خریداری شود، می‌توان از سازگاری بالای تجهیزات با یکدیگر اطمینان حاصل کرد. قیمت پک دوربین مداربسته نیز به صرفه‌تر است.

از سایر مزایای دستگاه NVR در مقایسه با DVR در مطلب تفاوت dvr و nvr چیست، می توان به مقاومت بالای سیستم تحت شبکه نسبت به سیستم مبتنی بر DVR اشاره کرد. این مزیت به دلیل پردازش داده‌ها روی خود دوربین است. در حالت کلی، استفاده از دستگاه NVR به دلیل برخورداری از فناوری جدیدتر و قابلیت‌های هوشمندتر، بهتر و به صرفه‌تر است و در طولانی مدت می‌تواند میزان هزینه‌ها را نیز کاهش دهد، اما در ابتدا به هزینه‌های بالاتری نسبت به سیستم آنالوگ نیاز دارد.

 

تفاوت dvr و nvr چیست؟ تفاوت های زیادی در مزایا و معایب آنها وجود دارد.

 

dvr و nvr، کدام یک بهتر است؟

با توجه به مطالبی که در پاسخ به تفاوت   nvr و dvr چیست بیان شد، دستگاه‌های تحت شبکه می‌توانند عملکرد هوشمندانه‌تری را در اختیار کاربران قرار دهند، بنابراین، بهتر و بهینه‌تر عمل می‌کنند. البته توجه به این نکته نیز ضروری است که سیستم‌های مبتنی بر کابل کواسیال، قیمت پایین‌تری دارند و همین امر نیز مزیت بزرگی برای بسیاری از مصرف‌کننده‌ها به شمار می‌رود.

مطالعه بیشتر: بهترین برند nvr 

جمع‌بندی

در مطلب تفاوت dvr و nvr چیست، سعی کردیم تا مهم‌ترین تفاوت‌های این دو دستگاه را به همراه مزایا و معایب آن‌ها بیان کنیم تا بتوانید بهترین و کارآمدترین دستگاه را برای سیستم مداربسته خود انتخاب کنید. اگرچه دستگاه NVR دارای انعطاف‌ پذیری، کیفیت تصویر و نرخ فریم بالاتری است، اما برای انتخاب بهترین دستگاه نیاز به بررسی شرایط، نوع کاربری و میزان بودجه می‌باشد. سیستم NVR به دلیل قیمت بالاتر و ویژگی‌های پیشرفته، معمولا در کاربردهای بزرگ و حساس استفاده می‌شود و برای پروژه‌های کوچک، سیستم DVR انتخاب مقرون به صرفه‌تری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *